Werk je browser bij

Zo te zien gebruik je een verouderde of niet ondersteunde browser.
Gebruik een recente versie van één van de volgende browsers voor een optimale werking van deze website

Download Chrome Download Firefox Download Edge

Filmkring nieuws

Belangrijk nieuws betreffende het filmkring seizoen 2020/2021! 

Geachte abonnementhouder,

Inmiddels zijn we "herstellende" van een op zijn zachts gezegd bewogen jaar. We hebben lange tijd onze deuren noodgedwongen gesloten moeten houden maar we zijn gelukkig weer open. We hebben nog steeds te maken met opgelegde Corona maatregelen, maar hebben ook veruiming gekregen. We mogen weer meer bezoekers in onze zalen ontvangen, uiteraard altijd op anderhalve meter van andere bezoekers. Concreet betekent dit dat we op ongeveer 1/3e van onze capaciteit kunnen draaien.

Dit betekend ook, dat we na lang wachten, het filmkring seizoen 2020/2021 kunnen, en gaan afmaken zoals toegezegd. Hier zijn we uiteraard blij mee, van de andere kant ook verdrietig, omdat we geen nieuw filmkring seizoen kunnen starten. We hebben goede hoop dat we dat volgend jaar, seizoen 2022/2023 wel weer kunnen en er dan meteen weer top jaar van kunnen maken!

En hoe nu verder ?

In samenspraak met het bestuur van de filmkring zijn we tot de volgende oplossing gekomen om het seizoen af te maken.
Omdat er verruiming is in de zaal en het aantal verkochte abonnementen gering is ten opzichte van andere jaren, kunnen we alle bezoekers, makkelijk in één week naar de film laten komen. We hebben daarom besloten, dat we de films, het resterende seizoen, slechts één speelweek vertonen, in plaats van de twee die u gewend bent. Mocht blijken dat het onverwacht niet lukt, hebben we altijd de mogelijkheid een extra voorstelling in te zetten in de speelweek later. Houdt u daarom altijd onze site goed in de gaten voor de juiste data en tijden.

De kleurcodes met de daaraan gekoppelde speelweek komt hiermee te vervallen. Wat er niet veranderd, is dat u wel moet blijven reserveren, voor iedere film opnieuw. Dit om teleurstelling te voorkomen dat een voorstelling vol zit, maar ook hebben wij dan uw contact gegevens voor eventueel onderzoek van de GGD, mocht er een Corona besmetting plaatsgevonden hebben.
Wij achten die kans uitermate klein, aangezien er in alle bioscopen en film theaters afgelopen anderhalf jaar niet één besmetting is geweest.

Zoals beloofd, wil ik ook meteen mijn belofte nakomen om u een bonus film aan te bieden, omdat ik het heel erg waardeer dat juist ook u, zoveel geduld heeft gehad!

Donderdag 23, zondag 26, maandag 27, dinsdag 28 en woensdag 29 september bent u van harte welkom om gratis, op vertoon van uw filmkaart, naar de nieuwe Nederlandse film, Mijn beste vriendin Anne Frank te komen. Zoals altijd zijn de tijden op de weekdagen 20.00 u en op zondagmiddag 16.00 u
Let op: vanaf 25 september alléén toegang met corona QR code, verklaring genezing of negatief testbewijs.
Reserveren is mogelijk vanaf donderdag 16 september en uitsluitend telefonisch tijdens openingstijden van de bioscoop.
U krijgt van ons een reserveringsnummer, dit moet u samen met uw abonnement meenemen op de avond dat u naar de film gaat.

Speelweek 25/11 Out Stealing Horses
Speelweek 27/01 The Invisible Life of Euridice Gusmao
Speelweek 24/03 Au Nom de la Terre
Speelweek 19/05 Extra Film, deze wordt later geselcteerd.

Als u deze data ziet, dan heeft u vast opgemerkt dat we de films niet iedere maand vertonen, maar eens in de twee maanden.
Zo kunnen we alsnog een mooi seizoen maken en wordt de filmkring serie gespeid over een iets langere tijd.
We proberen de geplande films naar venray te halen, maar op het moment van schrijven, is het nog niet duidelijk of alle titels nog beschikbaar zijn.
Dus, wordt vervolgd.


Met vriendelijke groet,
Jeroen Cattoir Mijn beste vriendin Anne Frank ( Bonus Film )
De allereerste Nederlandse bioscoopfilm over Anne Frank vertelt het aangrijpende verhaal van Hannah Goslar over haar bijzondere vriendschap met Anne Frank. Hannah en Anne zijn boezemvriendinnen in de tijd dat de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Wanneer de familie Frank onderduikt, verliezen ze elkaar uit het oog. Drie jaar later, in 1945, volgt een bijzondere ontmoeting tussen de twee meisjes in het concentratiekamp Bergen-Belsen. De moedige Hannah zet haar leven op het spel in de hoop haar sterk verzwakte vriendin te helpen. De film is geregisseerd door Ben Sombogaart (Knielen op een Bed Violen, De Storm en De Tweeling).

Out Stealing Horses
Na de dood van zijn vrouw trekt de 67-jarige Trond zich terug in een klein dorpje in het oosten van Noorwegen. Als zijn nieuwe buurman een oude kennis blijkt te zijn, komen bij Trond allerlei jeugdherinneringen naar boven. Hij zag Lars voor het laatst in de zomer van 1948. Het seizoen dat Trond 15 jaar werd en hij zorgeloze lange zomerdagen doorbracht met zijn vader die hij adoreerde. Maar ook de zomer waar hij een andere kant van zijn vader leerde kennen en er een tragisch ongeluk plaatsvond dat hun levens voorgoed zou veranderen. Naar de gelijknamige bestseller van Per Petterson tegen de achtergrond van de adembenemende landschappen tussen Noorwegen en Zweden.

The Invisible Life of Euridice Gusmao
Rio de Janeiro, 1950. De achttienjarige Eurídice en de twintigjarige Guida zijn onafscheidelijke zussen die thuis bij hun conservatieve ouders wonen. Terwijl ze opgroeien met de strikte regels van hun vader koesteren ze allebei grootse dromen: de getalenteerde Eurídice fantaseert over een carrière als pianiste, de avontuurlijke Guida hoopt de ware liefde te vinden. Na een onverwachte, dramatische gebeurtenis worden de zussen gescheiden en verliezen ze elkaar uit het oog. Terwijl de jaren verstrijken, bouwen ze een eigen leven op. Maar in de tijd dat ze hun dromen najagen, geven ze nooit de hoop op elkaar terug te vinden.

Au Nom de la Terre
Het leven lacht Pierre Jarjeau (Guillaume Canet) toe. Na een avontuur als cowboy in Wyoming keert hij terug naar huis, klaar om met zijn verloofde Claire (Veerle Baetens) het boerenbedrijf van zijn ouders over te nemen. Twintig jaar later hebben de boerderij en het gezin zich uitgebreid, maar staat het water Pierre aan de lippen.

Wij houden ons strikt aan de adviezen van de NVBF, onze overkoepelende organistatie bioscoopbranche. Dit betekend dat de zaal pas 20 minuten voor aanvangstijd opengaat.Wij vragen u vriendelijk doch dringend niet eerder naar het theater te komen. Bezoekers die toch eerder komen, worden verzocht buiten te wachten! Plaatsen worden, indien nodig,  door personeel aangewezen, gelieve instructies op te volgen.