Werk je browser bij

Zo te zien gebruik je een verouderde of niet ondersteunde browser.
Gebruik een recente versie van één van de volgende browsers voor een optimale werking van deze website

Download Chrome Download Firefox Download Edge

Filmkring 2020/2021

Beste filmliefhebber, de verkoop van de abonnementen 2020/2021 is gestart !

Het wordt een ander filmseizoen dan dat u van ons gewend bent. De beschermingsmaatregelen tegen het corona-virus hebben ook voor het filmprogramma en van het seizoen 2020-2021 beperkende gevolgen. Zoals u reeds vernomen heeft, kunnen er helaas maar maximaal 700 abonnementen verkocht worden! Wij realiseren hiermee dat wij een groot aantal van onze Filmkring liefhebbers moeten teleurstellen. Echter hebben we dus wel besloten om de Filmkring dit jaar wel door te laten gaan.
Zoals ieder jaar biedt Filmkring Venray u 8 kwaliteits films aan, waarvan er 7 in het abonnement zitten. De achtste film kan tegen bijbetaling van € 5,00 ook bezocht worden.
De eerste 6 films zijn zorgvuldig geselecteerd en inmiddels bekend. Film 7 en 8 worden later in het seizoen bekend gemaakt.
Net als afgelopen jaar kost het abonnement € 38,50 en geeft u dus toegang tot 7 films.

Echter, ten opzichte van afgelopen jaren kunt u helaas niet vrijblijvend naar de bioscoop komen, wanneer u wilt. De abonnementen zijn dit jaar alleen op een specefieke dag geldig.
Voordeel hiervan is wel, dat u vooraf weet welke dagen en tijden u naar de film kunt. Het zal dus niet voorkomen dat u teleurgesteld naar huis moet gaan omdat de voorstelling vol zit.
Er zijn dit jaar 10 varianten voor de filmkring. Zoals altijd zijn de vertoningen op Donderdag 20.00 u, Zondag 16.00 u en de Maandag t/m Woensdag ook om 20.00 u.
En, zoals altijd, twee weken lang.
Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen om de eerste donderdag van de eerste speelweek uw abonnement aan te schaffen. Echter, dan is uw abonnement ook alléén deze donderdag geldig.
U kunt dus niet de tweede donderdag van de filmkring komen. Dit geldt ook voor alle andere dagen. Hieronder staan de vertoningsdagen met de tijden:

Eerste speelweek :

Filmabonnement 1, ( Oranje )
1e Donderdag : vertoningsdata : 24 sept, 22 okt, 26 nov, 7 jan, 18 febr, 18 mrt, 8 apr, 6 mei. tijdstip: 20.00 u

Filmabonnement 2, ( Blauw ) 
1e Zondag : vertoningsdata : 27 sept, 25 okt, 29 nov, 10 jan, 21 febr, 21 mrt, 11 apr, 9 mei. tijdstip 16.00 u

Filmabonnement 3, ( Rood )
1e Maandag : vertoningsdata : 28 sept, 26 okt, 30 nov, 11 jan, 22 febr, 22 mrt, 12 apr, 10 mei. tijdstip 20.00 u

Filmabonnement 4 ( Groen )
1e Dinsdag : vertoningsdata : 29 sept, 27 okt, 1 dec, 12 jan, 23 febr, 23 mrt, 13 apr, 11 mei. tijdstip 20.00 u

Filmabonnement 5 ( Paars )
1e Woensdag : vertoningsdata : 30 sept, 28 okt, 2 dec, 13 jan, 24 febr, 24 mrt, 14 apr, 12 mei. tijdstip 20.00 u

Tweede speelweek:

Filmabonnement 6 ( Groen ) 
2e Donderdag : vertoningsdata : 1 okt, 29 okt, 3 dec, 14 jan, 25 febr, 25 mrt, 15 apr, 12 mei. tijdstip: 20.00 u

Filmabonnement 7 ( Rood )
2e Zondag : vertoningsdata : 4 okt, 1 nov, 6 dec, 17 jan, 28 febr, 28 mrt, 18 apr, 16 mei. tijdstip: 16.00 u

Filmabonnement 8 ( Geel )
2e Maandag : vertoningsdata : 5 okt, 2 nov, 7 dec, 18 jan, 1 mrt, 29 mrt, 19 apr, 17 mei. tijdstip: 20.00 u

Filmabonnement 9 ( Blauw )
2e Dinsdag : vertoningsdata : 6 okt, 3 nov, 8 dec, 19 jan, 2 mrt, 30 mrt, 20 apr, 18 mei. tijdstip: 20.00 u

Filmabonnement 10 ( Grijs )
2e Woensdag  vertoningsdata : 7 okt, 4 nov, 9 dec, 20 jan, 3 mrt, 31 mrt, 21 apr, 19 mei. tijdstip 20.00 u

En dan de films. De eerste 6 zijn bekend, film 7 en 8 worden later in het seizoen bekend gemaakt.

Film 1 ) A Perfectly Normal Family.

Wanneer Emma’s vader vertelt dat die voortaan als vrouw door het leven wil gaan, is de jongste dochter totaal uit het lood geslagen. Thomas verandert daarna snel in Agnete: een vrouw met zwierige jurken die opeens niet meer van voetbal lijkt te houden. Wie is deze nieuwe vader? Kan Emma deze Agnete überhaupt nog zo noemen? Het veilige gezinsleven dat ze kende, komt op losse schroeven te staan en de hechte vader-dochterband verandert voorgoed.

Film 2) Parasite
De werkloze Ki-taek en zijn gezin leven in een krappe woning een arm bestaan. Ze raken bijzonder gefascineerd door de rijke familie Park en zien mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren. Het gezin probeert langzaam maar zeker zijn intrede te doen tot het leven van de familie en heeft daarbij geen moeite met een paar leugentjes om eigen bestwil. Een onverwacht voorval gooit echter roet in het eten, waardoor ze alles op alles moeten zetten om hun nieuwe leven in stand te houden.

Film 3 ) Portrait de la jeune Fille en Feu
Op een afgelegen eiland bij Bretagne aan het einde van de 18e eeuw, krijgt kunstenares Marianne de opdracht om het huwelijksportret van Heloïse te schilderen.De eigengereide Heloïse staat niet te springen om het huwelijk, dus maakt Marianne het portret zonder haar medeweten. Tijdens lange wandelingen aan de Franse kust observeert ze haar model uitvoerig: haar bewegingen, haar blik, een zeldzame glimlach. ‘s Nachts werkt Marianne stiekem aan het schilderij. In Heloïses laatste dagen van vrijheid, groeit de aantrekkingskracht tussen de twee vrouwen, totdat uiteindelijk de liefde ontvlamt.

Film 4 ) Out Stealing Horses
Na de dood van zijn vrouw trekt de 67-jarige Trond zich terug in een klein dorpje in het oosten van Noorwegen. Als zijn nieuwe buurman een oude kennis blijkt te zijn, komen bij Trond allerlei jeugdherinneringen naar boven. Hij zag Lars voor het laatst in de zomer van 1948. Het seizoen dat Trond 15 jaar werd en hij zorgeloze lange zomerdagen doorbracht met zijn vader die hij adoreerde. Maar ook de zomer waar hij een andere kant van zijn vader leerde kennen en er een tragisch ongeluk plaatsvond dat hun levens voorgoed zou veranderen. Naar de gelijknamige bestseller van Per Petterson tegen de achtergrond van de adembenemende landschappen tussen Noorwegen en Zweden.

Film 5) The Invisible Life of Euridice Gusmao
Rio de Janeiro, 1950. De achttienjarige Eurídice en de twintigjarige Guida zijn onafscheidelijke zussen die thuis bij hun conservatieve ouders wonen. Terwijl ze opgroeien met de strikte regels van hun vader koesteren ze allebei grootse dromen: de getalenteerde Eurídice fantaseert over een carrière als pianiste, de avontuurlijke Guida hoopt de ware liefde te vinden. Na een onverwachte, dramatische gebeurtenis worden de zussen gescheiden en verliezen ze elkaar uit het oog. Terwijl de jaren verstrijken, bouwen ze een eigen leven op. Maar in de tijd dat ze hun dromen najagen, geven ze nooit de hoop op elkaar terug te vinden.

Film 6 ) Au Nom de la Terre
Het leven lacht Pierre Jarjeau (Guillaume Canet) toe. Na een avontuur als cowboy in Wyoming keert hij terug naar huis, klaar om met zijn verloofde Claire (Veerle Baetens) het boerenbedrijf van zijn ouders over te nemen. Twintig jaar later hebben de boerderij en het gezin zich uitgebreid, maar staat het water Pierre aan de lippen.

Wij houden ons strikt aan de adviezen van de NVBF, onze overkoepelende organistatie bioscoopbranche. Dit betekend dat de zaal pas 20 minuten voor aanvangstijd opengaat.Wij vragen u vriendelijk doch dringend niet eerder naar het theater te komen. Met maximaal 70 verkochte abonnementen, kunnen wij uw plaats ten alle tijden garanderen.Bezoekers die toch eerder komen, worden verzocht buiten te wachten! Plaatsen worden door personeel aangewezen, gelieve instructies op te volgen. Wij vragen ook van u verantwoordelijkheid en 1,5 mtr afstand te houden van andere bezoekers. Worden aangewezen plaatsen niet nageleeft, dan heeft dit helaas consquenties en wordt u vriendelijk verzocht de zaal te verlaten.