Werk je browser bij

Zo te zien gebruik je een verouderde of niet ondersteunde browser.
Gebruik een recente versie van één van de volgende browsers voor een optimale werking van deze website

Download Chrome Download Firefox Download Edge

Filmkring Nieuws


Filmkring Venray en bioscoop Luxor presenteren zomerfilm!
Als bestuur van Filmkring Venray en directie van Luxor Theater Venray hebben we in gezamenlijk overleg een besluit genomen over de tegemoetkoming voor de door coronamaatregelen gemiste film(s) van het Filmkringabonnement van het seizoen 2019/2020.

Met ruim 1200 verkochte abonnementen dit seizoen en de nu maximaal 70 bezoekers per voorstelling in de zaal is het onmogelijk om de twee laatste films door te kunnen laten gaan in een later stadium. We hopen op begrip voor dit door overmacht gedwongen aanbod.

Toch willen we u, Luxor Theater Venray en Filmkring, niet in de kou laten staan in deze Corona-tijd. Daarom vertonen we in de zomerperiode van 30 juli t/m 9 september de sprankelende zomerfilm “Marina” voor de abonnementhouders. Dit is inclusief een consumptie!
Reserveren is wel verplicht via www.luxorvenray.nl

Uitleg reserveringssysteem: Na registratie met uw e-mail kunt u reserveren. U kiest de optie Filmkring Zomerklassieker € 0,01 ( dit is puur een administratieve functie )
Selecteer het aantal tickets dat u wilt reserveren, ga akkoord met de algemene voorwaarden en kies voor de optie, betaal aan de kassa. U reservering is geslaagd.
U kunt vervolgens gewoon op de gereserveerde dag/tijd naar het theater komen. Bij inlevering van uw abonnement en het doorgeven van uw naam waarop u gereserveerd heeft,
krijgt u vervolgens normaal toegang tot de zaal.

U kunt ons ook altijd telefonisch benaderen tijdens openingsuren van het theater om uw reservering te plaatsen. telefoon: 0478-513890

De voorstellingen zijn telkens op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. De aanvangstijd is 20.00 uur.
( In het persbericht stond 19.00 u, dit is echter veranderd naar de normale aanvangstijd )
Bij het bezoek aan deze film neemt u uw abonnement-knipkaart mee. Deze moet u dan inleveren. Ook niet-abonnees zijn na reservering welkom tegen de normale toegangsprijs.

“Marina” van regisseur Stijn Coninx brengt het begin van de carrière van Rocco Granata in beeld. Hij was in de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw een populaire zanger. In de film wordt die periode en zijn muziek prachtig tot leven gebracht. Een film om deze zomer zorgeloos van te genieten!


Hoe nu verder ? 
Er lagen twee mogelijkheden op tafel. De eerste, het seizoen 2020/2021 definitief te schrappen, met de waarschijnlijkheid, dat ook het seizoen 2021/2022 ook niet door zou kunnen gaan.
De tweede mogelijkheid, is om, in afgeslankte vorm toch het filmkring seizoen door te kunnen laten gaan, zodat we, de 1,5 meter norm kunnen blijven garanderen tot dat de overheid zegt dat het niet meer nodig is. 
Dit heeft echter wel enorme consequenties in de "vrijheid" van het filmkring abonnement.

In overleg met het bestuur van de filmkring hebben we (vooralsnog) besloten dat we een nieuw systeem op gaan zetten. Dit zal een enorme puzzel worden en zal aanpassingen vragen, van u, maar ook voor ons. De eerste maatregel is dat het aantal beschikbare abonnementen wordt gesteld op maximaal 700. Dit betekend dat we naar alle waarschijnlijkheid ruim 500 bezoekers moeten teleurstellen. Dat doet pijn, maar we gaan er echt van uit dat dit een tijdelijke maatregel is.
De belangrijkste wijziging is dat u NIET meer kunt komen, wanneer u wilt. Het systeem, komen en gaan zitten is niet haalbaar in de 1,5 meter samenleving, dit, omdat wij per filmkring voorstelling maximaal 70 zitplaatsen ter beschikking hebben voor de filmkring voorstellingen en zo kunnen voldoen aan de 1,5 meter afstand regel.

Er zullen voor komend seizoen 10 varianten, met verschillende kleuren abonnementen in omloop komen. Iedere kleur krijgt zijn eigen dag. U weet dus vooraf aan het seizoen welke dag en welke tijd u de film kunt gaan bezoeken. Echter, helaas kunt u dus niet meer op maandag komen, dan op donderdag en vervolgens op zondagmiddag.
De kleur kaart, bepaalt of u in de eerste week van de voorstelliing komt, of in de tweede week en dan staat de dag vast. U kiest dus zelf of dit de donderdag, zondag, maandag, dinsdag of woensdag wordt. Wij worden hier ook niet vrolijk van, maar bijzondere tijden vragen om bijzondere maatregelen. Zowel directie van de bioscoop en bestuur filmkring, denken hiermee een oplossing gevonden te hebben om zoveel mogelijk filmbezoekers toch een heerlijke filmavond te kunnen bieden.

De definitieve uitwerking volgt nog, houdt u onze site in de gaten. 
Ik hoop dat ik u met dit verhaal enigszins iets meer duidelijkheid heb gegeven over hoe de toekomst van de filmkring Venray eruit gaat zien.

Jeroen Cattoir.