Werk je browser bij

Zo te zien gebruik je een verouderde of niet ondersteunde browser.
Gebruik een recente versie van één van de volgende browsers voor een optimale werking van deze website

Download Chrome Download Firefox Download Edge

Filmkring 2020/2021

Belangrijk nieuws betreffende het filmkring seizoen 2020/2021! 

Geachte abonnementhouder,
Wij snappen dat uw geduld op de proef wordt gesteld betreffende de voortgang van het filmkringseizoen 2020/2021.
U begrijpt hopelijk dat wij ook hard geraakt worden door de Corona maatregelen zoals opgelegd door de overheid. De onzekerheid leidt tot frustraties, ook voor ons.
Persoonlijk verwacht ik dat wij niet open mogen voor begin april en met de nieuwe Britse variant, zou het wel eens langer kunnen gaan duren!
Daarom hebben wij, in samenspraak met het bestuur van de filmkring, besloten om de voortgang van het seizoen, tijdelijk op te schorten, in ieder geval tot dat we meer zekerheid hebben.
Concreet betekent dit dat we het seizoen wel af gaan maken, echter, pas na de zomer. Voornemens verder te gaan halverwege september, daar waar het "nieuwe" seizoen zou beginnen.
Uw abonnement blijft dus geldig, bewaar deze goed. We zullen ter zijner tijd de nieuwe datums bekend maken.

De onzekerheid waarin we nu verkeren, betekent ook dat er geen seizoen 2021/2022 gaat komen. Eerst moet de rust er weer zijn.

Dit gezegd hebbende, zou het ook kunnen zijn dat er enkele titels van dit seizoen komen te vervallen en er nieuwe, actuelere films aangeboden zullen worden. 
Echter, dit is ook afhankelijk van het aanbod van nieuwere films. 
Omdat ook uw geduld op de proef wordt gesteld, biedt Luxor Theater Venray aan alle abonnementhouders van dit seizoen, u een bonus film aan die u kosteloos kunt bezoeken.
Op deze manier hebben we vanaf september samen met de films die we nog moesten vertonen, toch bijna een nieuw seizoen, welliswaar in afgeslankte vorm.
Hoe het één en ander gaat verlopen is nog onduidelijk, maar wij doen er alles aan om u weer leker, onbezorgd naar de film te kunnen laten gaan als het weer kan.

Wij hopen op uw begrip voor deze ongebruikelijke aanpassing, maar ook wij zijn afhankelijk van de mogelijkheden in deze bizarre tijden.

Met vriendelijke groet,
Jeroen Cattoir 

Zoals in mijn speech voorafgaand aan de eerste film, kunt u met uw abonnement alle voorstellingen op alle dagen bezoeken, mits u gereserveerd heeft.
We reserveren op naam, vragen wel uw telefoonnummer voor eventueel contactonderzoek van de GGD. Uiteraard wordt uw nummer nergens anders voor gebruikt.
U krijgt van ons een reserveringsnummer, dit moet u samen met uw abonnement meenemen op de avond dat u naar de film gaat.
Reserveren mogelijk tijdens openingsuren van de bioscoop.

EXTRA NIEUWS BETREFFENDE DE NIEUWE CORONA MAATREGELEN !

Zoals u zeker niet ontgaan is, worden ook wij als bioscoop weer hard getroffen door de nieuwe maatregelen van het kabinet.
Wij snappen het heel goed, dat onze bezoekers het "lastig" vinden om weer naar de bioscoop te gaan. 

Echter, wij hopen dat u zich realiseert, dat wij makkelijk de 1,5 meter afstand op andere bezoekers kunnen garanderen. Wat dat betreft hoeft u zich echt geen zorgen te maken.
We moeten vooralsnog terug ( er is nog steeds onduidelijkheid over op moment van schrijven ) terug naar 30 bezoekers, maximaal per zaal.

Uiteraard hebben we, samen met het bestuur van de filmkring, voor de rest van het seizoen een "plan B" bedacht. Echter, dit plan heeft alleen kans van slagen als u er aan mee werkt.
U heeft allen een abonnement gekocht voor specefieke datums. Deze staan vast en zouden voor de rest van het seizoen gelden.
We willen dit loslaten..... Uw abonnement is straks geldig ( vanaf de tweede film, als deze doorgaat ) op alle dagen, zoals vanouds! MAAR, om dit te laten werken, is vooraf reserveren verplicht aangezien wij per voorstelling maar 30 bezoekers toe mogen laten. U kunt dan op de weekdagen, van 19u tot 22u reserveren, in het weekend van 13u tot eveneens 22 u.
Dit, uitsluitend telefonisch op 0478-513890. De reserveringen kunnen opgenomen worden als het programma online staat, dat is op de maandag, voorafgaand aan de eerste donderdag van de filmkring. We realiseren ons dat dit "weer" een verandering is, maar tevens ook de enige manier om het toch al uitgedunde seizoen af te kunnen maken, beter gezegd, in ieder geval een kans erop te houden.Eerste speelweek :

Filmabonnement 1, ( Oranje )
1e Donderdag : vertoningsdata : 24 sept, 22 okt, 26 nov, 7 jan, 18 febr, 18 mrt, 8 apr, 6 mei. tijdstip: 20.00 u

Filmabonnement 2, ( Blauw ) 
1e Zondag : vertoningsdata : 27 sept, 25 okt, 29 nov, 10 jan, 21 febr, 21 mrt, 11 apr, 9 mei. tijdstip 16.00 u

Filmabonnement 3, ( Rood )
1e Maandag : vertoningsdata : 28 sept, 26 okt, 30 nov, 11 jan, 22 febr, 22 mrt, 12 apr, 10 mei. tijdstip 20.00 u

Filmabonnement 4 ( Groen )
1e Dinsdag : vertoningsdata : 29 sept, 27 okt, 1 dec, 12 jan, 23 febr, 23 mrt, 13 apr, 11 mei. tijdstip 20.00 u

Filmabonnement 5 ( Paars )
1e Woensdag : vertoningsdata : 30 sept, 28 okt, 2 dec, 13 jan, 24 febr, 24 mrt, 14 apr, 12 mei. tijdstip 20.00 u

Tweede speelweek:

Filmabonnement 6 ( Groen ) 
2e Donderdag : vertoningsdata : 1 okt, 29 okt, 3 dec, 14 jan, 25 febr, 25 mrt, 15 apr, 12 mei. tijdstip: 20.00 u

Filmabonnement 7 ( Rood )
2e Zondag : vertoningsdata : 4 okt, 1 nov, 6 dec, 17 jan, 28 febr, 28 mrt, 18 apr, 16 mei. tijdstip: 16.00 u

Filmabonnement 8 ( Geel )
2e Maandag : vertoningsdata : 5 okt, 2 nov, 7 dec, 18 jan, 1 mrt, 29 mrt, 19 apr, 17 mei. tijdstip: 20.00 u

Filmabonnement 9 ( Blauw )
2e Dinsdag : vertoningsdata : 6 okt, 3 nov, 8 dec, 19 jan, 2 mrt, 30 mrt, 20 apr, 18 mei. tijdstip: 20.00 u

Filmabonnement 10 ( Grijs )
2e Woensdag  vertoningsdata : 7 okt, 4 nov, 9 dec, 20 jan, 3 mrt, 31 mrt, 21 apr, 19 mei. tijdstip 20.00 u

En dan de films. De eerste 6 zijn bekend, film 7 en 8 worden later in het seizoen bekend gemaakt.


Film 3 ) "BONUSFILM"


Film 4 ) Out Stealing Horses
Na de dood van zijn vrouw trekt de 67-jarige Trond zich terug in een klein dorpje in het oosten van Noorwegen. Als zijn nieuwe buurman een oude kennis blijkt te zijn, komen bij Trond allerlei jeugdherinneringen naar boven. Hij zag Lars voor het laatst in de zomer van 1948. Het seizoen dat Trond 15 jaar werd en hij zorgeloze lange zomerdagen doorbracht met zijn vader die hij adoreerde. Maar ook de zomer waar hij een andere kant van zijn vader leerde kennen en er een tragisch ongeluk plaatsvond dat hun levens voorgoed zou veranderen. Naar de gelijknamige bestseller van Per Petterson tegen de achtergrond van de adembenemende landschappen tussen Noorwegen en Zweden.

Film 5) The Invisible Life of Euridice Gusmao
Rio de Janeiro, 1950. De achttienjarige Eurídice en de twintigjarige Guida zijn onafscheidelijke zussen die thuis bij hun conservatieve ouders wonen. Terwijl ze opgroeien met de strikte regels van hun vader koesteren ze allebei grootse dromen: de getalenteerde Eurídice fantaseert over een carrière als pianiste, de avontuurlijke Guida hoopt de ware liefde te vinden. Na een onverwachte, dramatische gebeurtenis worden de zussen gescheiden en verliezen ze elkaar uit het oog. Terwijl de jaren verstrijken, bouwen ze een eigen leven op. Maar in de tijd dat ze hun dromen najagen, geven ze nooit de hoop op elkaar terug te vinden.

Film 6 ) Au Nom de la Terre
Het leven lacht Pierre Jarjeau (Guillaume Canet) toe. Na een avontuur als cowboy in Wyoming keert hij terug naar huis, klaar om met zijn verloofde Claire (Veerle Baetens) het boerenbedrijf van zijn ouders over te nemen. Twintig jaar later hebben de boerderij en het gezin zich uitgebreid, maar staat het water Pierre aan de lippen.

Wij houden ons strikt aan de adviezen van de NVBF, onze overkoepelende organistatie bioscoopbranche. Dit betekend dat de zaal pas 20 minuten voor aanvangstijd opengaat.Wij vragen u vriendelijk doch dringend niet eerder naar het theater te komen. Bezoekers die toch eerder komen, worden verzocht buiten te wachten! Plaatsen worden door personeel aangewezen, gelieve instructies op te volgen. Wij vragen ook van u verantwoordelijkheid en 1,5 mtr afstand te houden van andere bezoekers. Worden aangewezen plaatsen niet nageleeft, dan heeft dit helaas consquenties en wordt u vriendelijk verzocht de zaal te verlaten.