Werk je browser bij

Zo te zien gebruik je een verouderde of niet ondersteunde browser.
Gebruik een recente versie van één van de volgende browsers voor een optimale werking van deze website

Download Chrome Download Firefox Download Edge

Filmkring Nieuws

In het 56ste jaar van haar bestaan biedt de Filmkring van Venray u wederom een serie met zorg uitgekozen films van hoge kwaliteit in een programma vol variatie aan. Zoals ieder jaar selecteren wij een zo breed mogelijk aanbod van films uit de hele wereld.

De laatste jaren krijgt onze filmkring een sterk stijgende belangstelling. Niet verwonderlijk, want zowel het goede filmprogramma als de aantrekkelijke ticketprijs trekt steeds meer bezoekers over de streep om vaker naar de bioscoop te gaan.

Een abonnement biedt de volgende voordelen:

 • Een lage prijs van € 38,50 voor zeven met zorg geselecteerde films
 • Een keuze uit 2x vier avondvoorstellingen op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag ( 20.00 u ) en 2x op zondagmiddag ( 16.00 )
 • Een uitgebreid aanbod van acht films waarvan u er zeven kunt kiezen.
 • De achste film is te bezoeken tegen het sterk gereduceerde tarief van € 5,00. Mocht u een film gemist hebben, dan hoeft u uiteraard de laatse voorstelling niet bij te betalen. U heeft tenslotte betaald voor zeven films.
 • Het abonnement "dwingt" u om éénmaal per maand naar de bioscoop te gaan voor een gezellig avondje uit.
 • Voor of na de film kunt u naar één van de vele horeca gelegenheden gelegen in nabijheid van ons theater.
  In het begin van het nieuwe seizoen, ontvangt u bij de eerste film een inleiding van alle films geschreven door het bestuur van de filmkring. 
 • Het nieuwe seizoen start traditie getrouw eind september / begin oktober.
 • Namens Luxor Theater Venray en het bestuur van de filmkring weten wij u ieder seizoen weer een gevarieerd top programma aan te bieden.


  Het zijn rare tijden. Niet alleen voor u, maar zeker ook voor ons. Inmiddels zijn we noodgedwongen al 7 weken op last van de overheid gesloten. Het ziet er naar uit dat we per 1 juni, gefaseerd weer open mogen gaan. Op zich is dat goed nieuws, maar voor de filmkring Venray heeft dit wel enorme gevolgen. Als we per 1 juni open gaan, dan mogen we maximaal 30 bezoekers per zaal toelaten. Wellicht wordt dit per 1 juli verruimd naar maximaal 100.
  Met ruim 1200 verkochte abonnementen van het seizoen 2019/2020 is het onmogelijk om de filmkring dit seizoen af te maken. Wij realiseren ons, dat niet iedereen alle films gezien heeft en dat er nog drie voorstellingen moeten komen. En, die komen!
  Maar, dat zal dit jaar niet meer gebeuren, en de kans is groot dat dat volgend jaar ook niet gaat gebeuren. Wij vragen u dan ook uw filmkaart van het seizoen 2019/2020 te bewaren! 
  Als het corona virus onder controle is en wij zonder restricties weer film mogen vertonen, dan zullen wij "onze schuld inlossen". Dit zullen niet de films zijn zoals aangekondigt, maar t.z.t. zullen we daar nieuwe films voor uitzoeken, uiteraard met de grootste zorg zoals u van de filmkring gewent bent.

  Hoe nu verder ? 
  Er lagen twee mogelijkheden op tafel. De eerste, het seizoen 2020/2021 definitief te schrappen, met de waarschijnlijkheid, dat ook het seizoen 2021/2022 ook niet door zou kunnen gaan.
  De tweede mogelijkheid, is om, in afgeslankte vorm toch het filmkring seizoen door te kunnen laten gaan, zodat we, de 1,5 meter norm kunnen blijven garanderen tot dat de overheid zegt dat het niet meer nodig is. 
  Dit heeft echter wel enorme consequenties in de "vrijheid" van het filmkring abonnement.

  In overleg met het bestuur van de filmkring hebben we (vooralsnog) besloten dat we een nieuw systeem op gaan zetten. Dit zal een enorme puzzel worden en zal aanpassingen vragen, van u, maar ook voor ons. De eerste maatregel is dat het aantal beschikbare abonnementen wordt gesteld op maximaal 700. Dit betekend dat we naar alle waarschijnlijkheid ruim 500 bezoekers moeten teleurstellen. Dat doet pijn, maar we gaan er echt van uit dat dit een tijdelijke maatregel is.
  De belangrijkste wijziging is dat u NIET meer kunt komen, wanneer u wilt. Het systeem, komen en gaan zitten is niet haalbaar in de 1,5 meter samenleving, dit, omdat wij per filmkring voorstelling maximaal 70 zitplaatsen ter beschikking hebben voor de filmkring voorstellingen en zo kunnen voldoen aan de 1,5 meter afstand regel.

  Er zullen voor komend seizoen 10 varianten, met verschillende kleuren abonnementen in omloop komen. Iedere kleur krijgt zijn eigen dag. U weet dus vooraf aan het seizoen welke dag en welke tijd u de film kunt gaan bezoeken. Echter, helaas kunt u dus niet meer op maandag komen, dan op donderdag en vervolgens op zondagmiddag.
  De kleur kaart, bepaalt of u in de eerste week van de voorstelliing komt, of in de tweede week en dan staat de dag vast. U kiest dus zelf of dit de donderdag, zondag, maandag, dinsdag of woensdag wordt. Wij worden hier ook niet vrolijk van, maar bijzondere tijden vragen om bijzondere maatregelen. Zowel directie van de bioscoop en bestuur filmkring, denken hiermee een oplossing gevonden te hebben om zoveel mogelijk filmbezoekers toch een heerlijke filmavond te kunnen bieden.

  De definitieve uitwerking volgt nog, houdt u onze site in de gaten. 
  Ik hoop dat ik u met dit verhaal enigszins iets meer duidelijkheid heb gegeven over hoe de toekomst van de filmkring Venray eruit gaat zien.

Jeroen Cattoir.